Mivel tél van, és zöldborsó még nem terem, így fagyasztott zöldségekből dolgozok, nyáron természetesen frisset használok.
![]() |
Az előkészítés |
Egy lábas vagy serpenyő alját olajjal kikenem, majd egy nagyobb fej hagymát elkarikázok és beterítem vele az alját. Erre szórok 2-3 maroknyi zöldborsós-répás keveréket. Friss répából egy darab szükséges, borsóból 2 maroknyit szoktam. Mivel ez még mindig a spárgás zöldségcsomagom, így az is kerül ma bele, de egyébként nem használom ehhez a recepthez.
2-3 hússzeletet finoman sózok, borsozok, majd ráfektetem a zöldségekre. Ízlés szerint nyomok rá egy kevés mustárt. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és főzöm forrástól számítva közepes erősséggel bő harminc percig.
Eközben megpucolok 2-4 darab krumplit és felkockázom. Ha letelt a harminc perc, a hús mellé szórom, és addig főzöm, míg a krumpli meg nem puhul. Ekkorra már szinte a teljes leve lefől, vagy a krumpli magába szívja, ezért néha meg kell keverni, le ne ragadjon és hogy a krumpli minden részét érje a még meglévő nedvesség.
Azonnal tálalható, de egyébként melegíthető, így előre is el lehet készíteni. Fagyasztva a répa miatt nem finom (rágóssá válik), így ebből csak annyit érdemes csinálni, amennyi még aznap elfogy.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése