2015. február 11., szerda

Mustáros zöldborsós husi

Megint egy nagyon egyszerű menüvel készültem. Egytálétel, így kevés mosatlannal jár, és viszonylag gyorsan el is készül. Kicsit több mint másfél euróból hoztam össze a kétszemélyes adagot.

Mivel tél van, és zöldborsó még nem terem, így fagyasztott zöldségekből dolgozok, nyáron természetesen frisset használok.
Az előkészítés

Egy lábas vagy serpenyő alját olajjal kikenem, majd egy nagyobb fej hagymát elkarikázok és beterítem vele az alját. Erre szórok 2-3 maroknyi zöldborsós-répás keveréket. Friss répából egy darab szükséges, borsóból 2 maroknyit szoktam. Mivel ez még mindig a spárgás zöldségcsomagom, így az is kerül ma bele, de egyébként nem használom ehhez a recepthez.

2-3 hússzeletet finoman sózok, borsozok, majd ráfektetem a zöldségekre. Ízlés szerint nyomok rá egy kevés mustárt. Felengedem annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és főzöm forrástól számítva közepes erősséggel bő harminc percig.

Eközben megpucolok 2-4 darab krumplit és felkockázom. Ha letelt a harminc perc, a hús mellé szórom, és addig főzöm, míg a krumpli meg nem puhul. Ekkorra már szinte a teljes leve lefől, vagy a krumpli magába szívja, ezért néha meg kell keverni, le ne ragadjon és hogy a krumpli minden részét érje a még meglévő nedvesség.

Azonnal tálalható, de egyébként melegíthető, így előre is el lehet készíteni. Fagyasztva a répa miatt nem finom (rágóssá válik), így ebből csak annyit érdemes csinálni, amennyi még aznap elfogy.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése