2015. február 20., péntek

Magvas brokkolifasírt

Ismét Kata barátnőm lepett meg egy ötletes recepttel, úgy döntöttem kipróbálom. Mivel ő már szépen kigyűjtötte a hozzávalókat, bemásolom, így ma Nektek is egyszerű dolgotok lesz összeszedni az alapanyagokat. Nekem az anyagköltség másfél euró lett. 

Hozzávalók: 

    1 közepes db brokkoli (kb. 250 gram)
    2 db tojás
    4 ek zabpehely
    2 ek zsemlemorzsa
    1 ek szezámmag
    2 ek tökmag
    2 ek napraforgómag
    1 csokor petrezselyem
    só ízlés szerint
    fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
Sütéshez: kevés olívaolaj. 

A brokkolit megmossuk, rózsáira bontjuk és előfőzzük. Kata receptje szerint sós vízben, én tettem egy kicsi borsot is bele, mint ahogy a karfiolnál szoktam. Ha már a villa átszalad rajta de még szét nem esik, tésztaszűrőben leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük. Barátnőm azt írta nekem, ezzel megállítjuk a főzési folyamatot, és milyen igaza van. 
Ezután a kézi zöldségaprítómmal durvára darálom.

A különböző magvakat egy serpenyőben kicsit megpirítom. Szezámmagom nem volt éppen, és egy vegyes magkeveréket találtam csak a kamraszekrényemben, így ma abból dolgozom. Egy kicsit össze is töröm a magokat, mert attól félek ha túl nagyok, kipotyog sülés közben a fasírtból. 

A brokkolihoz keverem az összes hozzávalót, de a zsemlemorzsából csak annyit, amennyivel még könnyedén tudom formázni. 

Végül pingponglabda méretű de annál laposabb golyókat formázok és olívaolajon aranybarnára sütöm. 

Ahogy sejtettem, néhány mag disszidált sülés közben, és nagyon vigyázva kellett fordítani, nehogy szétessen. Kicsit macerás volt az elkészítése első alkalommal, de az íze megérte. Krumplipürével és citromos hollandszósszal tálaltam, de majonézzel is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése