Rengeteg finomság hozzávalóit kellett lefordítanom, mire végre olyat találtam ami tetszett is és amihez nem kellett külön nagy bevásárlást tartani. Csak a gyömbér és a friss gomba hiányzott hozzá, minden mást megleltem a kamrámban.
Tehát a hozzávalók:
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb gyökér
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mogyorónyi darab friss gyömbér
1 piros húsú paprika
200gr champion gomba
300gr csirkemell filé
egy nagyobb maroknyi levestészta
1 evőkanál szezámolaj
50ml szójaszósz
só, fehérbors, vegeta
Elkészítés:
A karikára vágott répát, gyökeret az egészben hagyott hagymával, sóval, fehérborssal előfözzük körülbelül 10-15 percig. Ezután beletesszük a fokhagymát, gyömbért, szezámolajat, szójaszószt és a vegetát. Újabb 10 percig főzzük. Ez a szakaszos főzés egyébként elég bosszantó, az ember még egy filmet se tud közben rendesen megnézni. :D
Ezután beletesszük a csíkokra vagy kisebb darabokra vágott csirkemellet és újabb 15 percig várakozunk. Majd jöhet a csíkokra vágott piros húsú paprika és a csíkokra vágott gomba. Ezt már csak 5 percig főzzük, majd beletesszük a levestésztát és 5 perc múlva elzárhatjuk az elkészült levesünket.
A paprika és a gomba enyhén harsogós marad de nem nyers. A kíni ételek lényege pont az lenne, hogy semmit nem szabad túlfőzni, így teljesen másképp alakulnak az ízek mint a mi magyaros mindent jól főzzünk össze típusú leveseinkben.
A gyömbér ízét én egyáltalán nem éreztem. Lehet még a recept szerint beletenni valami búzacsíra félét, mi annyira nem ugrálunk érte, így kihagytam. Aki szereti az a gombával egyszerre kell, hogy beletegye a levesébe.
És akkor íme a végeredmény:
A németek kínai levese |
Jó étvágyat. :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése