Főleg a mindent bele, öntsük fel szósszal és süssük meg típusúak a kedvenc receptjeim.
A régieket már untam, így pár napja beszereztem egy német receptújságot, ami pont ilyen ötletekkel van tele. Az első ami megfogta a fantáziám, a krumplipürével borított lazacos zöldség volt jénai tálban sütve. A lazacot és a spárgát nem szeretjük, így kicsit módosítottam a hozzávalókon, és a zöldségeket se az előírt módon készítettem el.
Hozzávalók:
- Bármilyen gyorsan sülő húsféle, például halfélék, bacon, virsli, csirkemellfilé kicsi kockákra vágva. Én most kockázott baconnal készítettem.
- Legalább négyféle zöldség. Például brokkoli, karfiol, spárga, kelbimbó, répa, gomba, kukorica, hagyma, paprika, sütőtök, cékla vagy ami eszetekbe jut. A hűtőm mélyén brokkolit, karfiolt, répát, gombát és kukoricát találtam, így ezeket használtam most fel.
-Krumplipüré vajjal, tejjel, sóval-borssal elkészítve, sűrűre keverve, hogy kanállal szaggatható legyen. Mivel ezt szinte mindenki tud készíteni, így erre most nem térek ki.
Elkészítés:
A bacont a jénai alján egyenletesen elosztottam. Sülés közben annyi zsiradék csurog ki belőle, hogy nem ragad le a zöldség, így nem kell se plusz zsiradékkal kikenni se zsírpapírt használni a procedúrához. Aki nem szeret leragadt kajamaradékot suvickolni, azoknak ez biztosan nagyon jó hír.
![]() |
Csak ennyi zsiradék szükséges |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiamrNfKFGqedZLjSAQLY8fDmkQ6siOIotfWJYwjgSYRC3T4DztgtDNqs5b0guh5WCXCslpPx7-u7yyuKM7lJ7Ij_3vXTTUAldO9vYKhmisD8XlP1ELSCW2Nst4KJisB6Ek3NE53jhJ7w/s200/p%25C3%25BCre4.jpg)
A nagyobb zöldségeket mint a brokkoli, karfiol, kelbimbó érdemes leforrázni sós-borsos vízzel, így nem szárad ki sütés közben.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQcMCpqomg6QQ0n3fQgf31LbNcfmXXzWx67e6p78zVNnTbAX4dtf367AppFc0hQrL5Oi4dEiGjpWjAtvJWKmdUm5JSj_Qq3K_GgCy0n5npSqeKWHaIcjMpvef5lh7MFBVB7760v9zIWg/s200/p%25C3%25BCre6.jpg)
Végül egy kávéskanállal (lustábbak evőkanállal is csinálhatják) szépen egyenletesen rápakoltam a krumplipürét. Takaros kis halmok lesznek, amik sülés közben kicsit meg is dagadnak.
Előmelegített 180 fok körüli hőmésékleten csak addig sütjük, amíg a püre a tetején barnulni nem kezd.
![]() |
A végeredmény :D |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése